Jadalne rośliny dziko rosnące - S. G. Fleischhauer, J. Guthmann, R. Spiegelberger

SKU
9788381685115
87,00 zł

Jadalne rożliny dziko rosnące - S. G. Fleischhauer, J. Guthmann, R. Spiegelberger

Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin.

Przewodnik,który pomoże ci z łatwością rozpoznać jadalne rośliny na naszych łąkach, polach i w lasach.

S.G. Fleischhauer, J. Guthmann, R. Spiegelberger
Wydawnictwo Vital
Rok wydania 2022
Ilość stron 334
Wymiary 14,5 x 20,5
Oprawa Miękka
Kod ISBN 978-83-8272-277-2
Opis produktu

Jadalne rożliny dziko rosnące - S. G. Fleischhauer, J. Guthmann, R. Spiegelberger

Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin.

Rośliny dziko rosnące, stanowiące jadalne bogactwo, wnoszą do naszej diety życiodajne składniki oraz unikalne aromaty i substancje roślinne, których nie znajdziemy już w roślinach uprawianych na masową skalę. Aktualnie mogą stanowić jedyny naturalny zbiór niezbędnych mikroskładników, które zniknęły z codziennego jadłospisu współczesnego człowieka. Niniejszy przewodnik stworzony jest po to, abyś z łatwością mógł rozpoznawać te cenne rośliny na łąkach, polach i w lasach.

W tej publikacji odkryjesz:

  • Charakterystykę 200 kluczowych i najczęściej spotykanych dziko rosnących roślin jadalnych, wraz z czytelną tabelą okresów zbiorów,
  • Szczegółowy opis każdej z roślin, obejmujący podstawowe informacje botaniczne i kluczowe cechy ułatwiające identyfikację, z towarzyszącymi ilustracjami i barwnymi fotografiami,
  • Informacje dotyczące składników odżywczych i leczniczych właściwości każdej rośliny,
  • Wskazówki, które części rośliny można zbierać, oraz praktyczne sposoby ich wykorzystania,
  • Ostrzeżenia dotyczące toksycznych roślin, które mogą być mylone z tymi jadalnymi.

Otwórz drzwi do zdrowego stylu życia i pełni smaku, sięgając po dobrodziejstwa dziko rosnących roślin, które dostarczają nie tylko wyjątkowych doznań smakowych, ale także korzyści dla twojego zdrowia.

Zdrowie i smak z natury.